Wat is Reiki?


reiki

Reiki is het doorgeven van energie via de handen op het lichaam van de behandelende “persoon”. De één ervaart de energiestroming als weldadig , de ander als een warme gloed. De energie wordt gebruikt om het lichaam weer in balans te brengen en zodoende voor genezing te zorgen. Het woord Reiki bestaat uit 2 delen. De lettergreep Rei beschrijft het universele, onbegrensde aspect van de energie.

Ki is een deel van Rei, het is een vitale levenskracht die door al het levende stroomt. Reiki is er voor iedereen.
Iedereen kan en mag een behandeling of een inwijding ondergaan. Natuurlijk doe je dat in de eerste plaats voor jezelf. Het helpt je voor je innerlijke groei. Een Reiki behandeling kan gegeven worden door persoonlijk contact doormiddel van handoplegging (1ste graad).
Of doormiddel van een behandeling op afstand (tweede graad).

Reiki werkt helend en geeft ontspanning en kan ook innerlijk zeer verzachten. Tijdens een Reiki behandeling worden de blokkades in de energiekanalen verwijderd, die verhinderen dat de energie vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden. Reiki versterkt je immuunsysteem en helpt je lichaam te ontgiften. Daarnaast ondersteunt het je bij het loslaten van emotionele problemen. Door Reiki leer je te luisteren naar de stem van je intuïtie en dus naar wat goed voor je is. Het brengt lichaam en geest in balans. Voor veel mensen is Reiki daarom een krachtig hulpmiddel bij persoonlijke en innerlijke groei.