Zwangerschapsmassage


zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een unieke tijd. Vanaf het moment dat er een klein mensje in je groeit is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Er verandert nl heel veel in korte tijd in je lichaam. Al die veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe wordt of last krijgt van zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid, pijn in je rug of banden en nek. Tevens kunnen de hormonale veranderingen je emotioneel in de war brengen. Je kent dat wel, lachen, huilen, Zin hebben in de onmogelijkste dingen op de onmogelijkste tijden. Zwangerschapsmassage kan bij die veranderingen en ongemakken ondersteuning bieden.

Zwangerschapsmassage mag gedurende de hele zwangerschapsperiode. De behandeling zorgt er voor dat je even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam, hierdoor word je bewuster van de baby in de buik.

Er is onderzoek verricht dat zwangerschapsmassage een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat door de behandeling het percentage vroeggeboortes kleiner is en dat er minder complicaties optreden.

Bij het maken van een afspraak kun je zelf aangeven hoe lang de massage mag duren. We bespreken eerst de duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage. De behandeling wordt helemaal op je wensen afgestemd. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. Genieten staat voorop.

Het is ook mogelijk dat je partner een behandeling volgt zodat hij kan leren hoe hij jou met massage kan ondersteunen tijdens je zwangerschap en bij de bevalling.

Je kunt tijdens de behandeling lekker op je rug blijven liggen omdat ik werk met een hydrowave kussen. Je lichaam wordt geheel ondersteund zoals in een waterbed zodat je alleen de massage voelt en daardoor geen hinder van je buik hebt. Het kussen heeft een comfortabele temperatuur van ongeveer 40°C. De warmte van de kussens zorgt voor een extra diep ontspanningseffect.

Na de geboorte


Ook na de geboorte van je kind kun je je laten masseren. Vanaf 6 weken tot 4 maanden ná je bevalling is de meest geschikte tijd. Postnatale massage is een uitstekende manier om sneller te herstellen van de mentale, emotionele en fysieke inspanning van de bevalling. Het helpt je lijf weer in vorm te komen en volledig te ontspannen.

Babymassage:


Zie de site babymassage