Therapeutische en Integrale massage

integrale massage

 

top

 

 

 

U herkent zichzelf hier vast wel in:
Er zijn wel eens van die dagen dat je even uit balans bent, geen evenwicht hebt. En door alle chaos en drukte lijk je het spoor kwijt te zijn. Je merkt dat je tijd tekort komt. En dan komen de klachten: nekklachten, hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid, emotioneel niet lekker in je vel zitten.
Als Natuurgeneeskundig therapeute ben ik door behandeling van mijn cliënten aardig vertrouwd geraakt met het geven van integrale massage.

Bij een integrale massage komen eigenlijk alle aandachtsvelden
- zowel lichamelijk als geestelijk - aan bod. Een mens bestaat niet alleen uit een fysiek lijf. Er is meer : gedachten, emoties, sociale contacten.
Tijdens een massage staat niet alleen het lichaam maar ook andere aspecten van de mens centraal. Dit gebeurt door bijvoorbeeld spontane uitingen van emoties. Er wordt dus blijkbaar meer "aangeraakt" dan het lichaam alleen. Integrale massage is er dan ook voor iedereen, van baby's tot ouderen. Ieder mens kan baat vinden bij deze vorm van communicatie. Massage levert een effectieve bijdrage aan het bewust worden van spanning naar ontspanning. 

Het helpt stressgevoelens weg te werken door gespannen en pijnlijke spieren en onderliggend weefsel los te maken. Massage werkt ook versterkend, verwarmend en verbetert het functioneren van veel lichaamssystemen, zodat u het gevoel krijgt dat u nieuwe energie hebt opgedaan. Het lichaam komt zo weer in balans. 

 

Door gemasseerd en aangeraakt te worden maak je weer contact met je lichaam. Door het meer laten stromen van de levensenergie ben je beter opgewassen tegen de problemen van het dagelijks leven en ben je in staat bewuster keuzes te maken. Massage kan ondersteunend werken bij behandeling van je eigen arts of psychotherapeut. Integrale massage is een onderdeel van de Therapeutische massage. De therapeutische massage wordt toegepast als er heel veel knopen zitten, acute klachten zijn ontstaan, zweepslag, ischias, etc etc. Deze behandeling duurt ook maar 30 minuten.

Natuurlijk is het niet nodig om specifieke klachten te hebben om je eens integraal te laten masseren. Het is ook heerlijk gewoon ter ontspanning en zeker als je je geregeld laat masseren word je je meer bewust van gevoel van spanning en ontspanning in het dagelijks leven. Wellicht kan je hierdoor eventuele klachten voorkomen. Daarnaast heeft het vertrouwd zijn met je eigen lichaam, het kennen van de eigen innerlijke kracht, een positieve invloed op het zelfhelend vermogen, dat ieder mens in zich heeft.