Baby massage

babymassage

 

 

 

 

 

Shantala babymassage is  een ritmische massage voor baby’s en kinderen, afkomstig  uit India.

 In de sloppenwijken van Calcutta zag een Franse arts een vrouw, genaamd Shantala, die op liefdevolle wijze haar kindje zat te masseren. De fransman raakte diep onder de indruk van deze eenvoudige maar diepzinnige baby massage en introduceerde Shantala’s massagetechniek in het Westen.  De Shantala babymassage is heel eenvoudig te leren aan moeders en vaders en het heeft een positieve invloed op de lichamelijke ontwikkeling van de baby’s. 

Babymassage:  verdiept de band tussen ouder en kind. 
Babymassage : stimuleert de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind. 

Babymassage : helpt bij krampjes, verstopping en nog veel meer. 

 
Babymassage : kan de ouders meer zelfvertrouwen geven omdat ze de lichaamstaal van hun kindje beter gaan begrijpen en daardoor intuïtief beter kunnen gaan aanvoelen wat hun kindje nodig heeft.

babymassage 

 

 

 

 

Tijdens de cursus kunnen beide ouders de massage leren. Door niet alleen deze gemakkelijk aan te leren massagetechniek toe te passen maar ook in te spelen op de reacties van het kindje ontstaat er een heel eigen samenspel. Babymassage is heel leuk om te doen, omdat vrijwel elke baby het als plezierig ervaart als het gestreeld, gemasseerd en geknuffeld wordt. Massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van uw kind om aangeraakt te worden, maar het biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Babymassage is zonder woorden communiceren. Wat voelt de ouder? Hoe reageert de baby erop en wat doet de ouder daar dan weer mee. Er ontstaat een heel gesprek in lichaamstaal waardoor ouder en kind elkaar steeds beter leert kennen en aanvoelen. Dit geeft een enorme voldoening voor zowel de ouder als het kind.

Ook deze cursus geef ik individueel (uiteraard aan beide ouders). Het aanleren van de Shantala babymassage duurt 2-3  lessen van 30 tot 60 minuten, je bent nl afhankelijk wat uw baby op dat moment toelaat. De lessen zullen in onderling overleg worden gepland en gegeven in mijn praktijk.

babymassage                       

 

 

 

Les 1: voorzijde van het kind.
Les 2: achterzijde van het kind. 
Mocht het in de twee lessen niet lukken om het aan te leren dan volgt een derde les.