Dorn Therapie/wervelcorrectie

dorn

 

 

 

 

 

Zachte gewricht- en ruggenwervelcorrectie

De Dorn methode is een natuurgeneeskundige behandeling die oorspronkelijk uit Duitsland komt en ontwikkeld is door Dieter Dorn. Dorn therapie is eenvoudig en effectief in het opheffen van blokkades in de gewrichten, blokkades en scheefstand van de wervelkolom en het bekken. Met zachte druk wordt in de beweging gecorrigeerd. 

 dorn

 

Indicaties voor Dorn therapie:

beenlengteverschil 

bekkenscheefstand 

lage rugpijn 

nekklachten

scoliose

SI-gewrichtsklachten 

schouderklachten 

overige rugpijn klachten 

 

De basis van de Dorn therapie is correctie van het beenlengte verschil. Bijna iedereen heeft beenlengte verschil. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren niet even lang zijn, staat ook het bekken scheef! Dit heeft zijn uitwerking op de wervelkolom met mogelijk pijn en bewegingsbeperking als gevolg.

Om het verschil in beenlengte weg te werken zetten dorn-therapeuten  geen verhoging onder het te korte been, maar gaan ze het lange been korter maken. Dit korter maken doet de client zelf, door het uitvoeren van een eenvoudige oefening.

Als na het corrigeren van het beenlengte verschil de basis in orde is, wordt verdergegaan met het controleren van het bekken en daarna de wervelkolom. Eventuele wervels die niet in de juiste positie staan, worden gecorrigeerd.

 

Deze correctie vindt plaats tijdens het uitvoeren van een bepaalde beweging. Door deze beweging worden de spieren als het ware voor de gek gehouden en kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken.

De behandeling van de wervelkolom wordt afgesloten met een zachte massage: de Breuss massage, die met name gericht is op het verbeteren van de functie van de tussenwervelschijven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Johannesolie (St.Janskruidolie). Deze olie werkt ontspannend bij spierpijn, rugpijn, spit en reumatische pijnen.

Een behandeling duurt ca. 1 uur.